Poslední diskuse
Kontakt

Malše, a jak chytám já!

 

Tak jsem naposledy byl chytat v Rožnově na Malši přijde mi to jako mrtvá voda rybáři jsou tady vidět ale když jsou podmínky téměř identické s chytáním na Vltavě a já nemám po dvě hodiny ani záběr trochu to zamrzí sbalíte věci a jdete domů…

Tato voda je prokletím když jsem tady chytal loni. Tak lovíte ryby o polovinu menší než na
Vltavě kapříky okolo dvaceti pěti centimetrů. Cejni na tom nejsou o moc lépe. Je tedy lepší investovat pro mě tu energii a jet pod Budějce na Vltavu, tam zdá se je řeka hojně zarybněná. Na vlastní kůži jsem si tak Ověřil, že na velikosti revíru záleží kdy Vltava mezi jezy je několikrát větší než ta Malše. Jaksi i břehy nejsou tolik úzkoprsé.

Jedinné čím se letos ještě nemohu pochlubit je větší kapr. Skákají mi na prut samí kapří miminka.

Řekl bych, že bohužel je pravda co se říká a to, že větší ryby se drží opodál krmného místa, jelikož jsou více solitérní a bojí se menších ryb, kteří žijí v hejnech. Jediné co mohu potvrdit je to že většinou bere kapr a  nebo pak bílá ryba, když opravdu přimýcháte řepku na kapra do krmné směsi tak bere bílá ryba(podoustve, plotice, cejni) podle toho co dáte na háček je tam dole asi šrumec. pak jakoby přestane brát. Cítíte tu změnu a najednou začnete tahat kapry a nic než kapry okolo 30 centimetrů. přijelo hejno násaďáků a ty odeženou tu zmíněnou bílou rybu to trvá přibližně jednu hodinu a pak zase najede bílá ryba, Tak zase naházíte krmítka řepky a opakuje se to celé znova. Stalo se mi to už několikrát a připisuji to dávce krmení, která je na dně, nedělám moc velké krmné kampaně, protože jezdím na kole a víc než dvě kila sebou nevozím.

Pro mě je to pěkná rybačka, mám jemné proutky a každý kapřík potěší co jsem byl teď v dubnu tak pokaždé nějaký přišel a to většinou hned do hodinky po začátku rybařiny. Bohužel na větší kapří hovada budu muset změnit lovnou strategii.

první co chci letos vyzkoušet je method feeder. takže už jsem i jedno krmítko utrhl ve větvích na protějším břehu. To se musím přiznat že nevládnu zrovna moc přesným nahazováním, ale pár tutoriálů na Mrku a hodně se to změnilo takže teď už i ta vzdálenost pomocí gumičky je dostačující. Prakticky se mi letos ještě nestalo až na pokus u zmíněné malše, abych během prvních 10 minut nevytáhl rybku.

Takže pokud vám někdo tvrdí že ryby nejdou nevěřte. Jen musíte chodit na úseky kde se rybě daří a kde je jistota pravidelného vysazování kapří násady. pak už jenom hnojáci, masňáci a kroupy na nic jiného jsem bohužel letos rybku nevytáhl na háček dám třeba i šest, sedm krup, a většinou cejn nad padesát centimetrů, ale musíte házet pod krmné místo to je zajímavé a plně mi to potvrdilo rady že větší ryby jakoby čekají co jim přinese voda a zdržují se pod krmným místem. Na cejny je letos návnada number one hnoják. bohužel to už každý nesežene. I kapři na to berou ochotně. Naprosto jsem přestal chytat na pufy a různé foukané věci. ryba na to přijde ale když jsem to loni napíchl na háček tak čekám přibližně třikrát tak dlouho než na živou nástrahu. Mám to i ověřeno, když sedím vedle starších rybářů tak chytají právě na foukačky a většinou já už mám nachytáno a jemu bere první ryba.

Takže jednoznačně bych doporučil zahrnout znovu žížaly do svého repertoáru nástrah...

Tolik od vody ZV

trochu okouní poezie na závěr


 

Průměrná známka: 3,33

Komentář ke článku (7)