Poslední diskuse
Kontakt

Zarybněná řeka

 

Vyrazil jsem opět na ryby bylo slunečno poměrně teplejší den. Co bylo horší foukal vítr takže tuti nuti a předzáběry nepůjdou vidět mám tedy spadeno na větší rybky. Byli asi dvě hodiny a k večeru se vždycky vitr tiší tak snad i dnes..

Přijel jsem na místo a ejhle všechno vykáceno přes zimu proběhla na místě úprava zeleně a k vodě se teď dá dostat na jakémkoli místě. Vybírám si místo s pěkným rovným břehem. koupil jsem si feederovou směs, já to doma prostě tak neudělám. Strouhanka se mi také pražit nechce. Věřím že to mají hoši zmáklé a přidají ve správném poměru i sůl a trochu posilovačů ke, kterým se normálně nedostanu. I když mě trochu štve, že velkoobchodně je to určo o polovinu levnější. Při koupi krmení dodržují zásadně dvě věci na řeku kupuji řeku(river) a na jezero nebo Hněvkovice (lake) je to vyzkoušené a funguje to pytlík okolo 120 kč dvě kila. Koupil jsem dvě balení. to jen tak abych si udělal radost pak plánuji přejít na kukuřičný šrot, pšeničný šrot strouhanku něco řepky trochu soli a koupím si nějaký posilovač, kterého přidávám polévkovou lžíci. Nejsem zrovna moc přítel toho abych házel desetikoruny do vody.

Tak tedy jsem si rozbalil věci namočil krmení nechal chvíli odstát. Zatím navázal pruty chytám na klasické montáže nic složitého. Nahazuji zhruba do poloviny řeky na úvod dávám pár krmítek a vzdálenost fixuji gumičkou z duše klasika. nechám chvíli stát bez záběru. Nahazuji druhý prut asi do jedné třetiny řeky. Dávám černé krmítko a hle po dvou minutách tahám první rybu. Nahazuji znovu do cca stejného místa a tentokrát vytahuji kapříka 40cm druhý prut bez záběru. Vytahuji ho a přehazuji do třetiny řeky, bez záběru další půl hodiny, na druhý prut mám záběry a vytahuji další rybku tentokrát myslím Podoustev. Žádný obr asi 20cm. Nakonec mě napadne nesmyslná věc a na prut bez záběru navazuji černé krmítko místo klasického pozinkového. Po náhozu během dvou minut záběr sekám pěkný cejn.

na dva pruty moc často nechytám ale dnes jsem za to rád, že mě napadla spásná myšlenka chytat i na různá krmítka a různé nástrahy. Jak se ukázalo dneska to byla výhra. Vítr se pomalu utišil a konečně další zajímavý záběr. Klasicky zvonění takže si říkám mám sekat nebo ne čekám a najednou se prut prohnul sekám a cítím těžší rybu. Jak se ukázalo klasický 35cm dorostenec loňská běžná ryba a v tomto duchu to asi bude pokračovat i letos.

Jedna ryba byla nemocná. Z obou stran prohnilé skřele.Nakonec rybolovu přišel ještě pěkný velký cejn 57cm.  Jako návnada se jednoznačně prosazazuje hnoják s většími ocásky na koncích. Nenapichuji ho celého ale jen na dva vpichy.

Na masňáky chodí 20cm Podoustve ty jsem chytil dnes asi tři.

Zkoušel jsem ještě kroupy, také přišel záběr ale žádná ryba co by stála za zmínku. Chytat jsem přestal v sedm delší dobu bez záběrů na oba pruty. Z krmení mi zbyla asi půlka, takže jsem nějak extra nekrmil.

Vedle mě chytal rybář asi hodinu a půl a pak to zabalil neviděl jsem že by vytáhl rybu. Takže jednoznačně dnes připisuji vítězství černým krmítkům a hnojákům díky bohu za ně...    


Průměrná známka: 3,00

Komentář ke článku (0)