Poslední diskuse
Kontakt

Report od vody



 

Po týdnu jsem tady s reportem celkem jsem byl dvakrát na Vltavě, teploměr ukazoval 11 stupňů. Panovalo výrazně chladné počasí. Po dvou hodinách jsem byl zmrzlý jak rampouch a nemohl s prutem nahodit přesně. Tak jsem to vzdal, i tak to bylo dohromady 4,5 hodiny chytání, které přineslo pěkné ryby viz. foto a jeden záběr, zřejmě větší kapr, který po záseku a minutovém boji spadl.

Radost z ulovených kaprů byla o to větší že jsem byl na úseku řeky, které bych nepřisuzoval větší úspěch. Rozhodl jsem se momentálně prochytávat Vltavu pod Budějicemi a vyzkoušet různá místa řeky. Toto byl první úsek za mostem přes řeku u Obchodu Sconto...

Informace o tom jak chytám:

Používám klasické feederové krmení na řeku a nahazuji cca každé 4 minuty, do stejného místa. Do repertoáru nástrah jsem přidal sladkou kukuřici kterou nůžkami dělím na půlky aby byla menší. Musím říci, že záběry jsou častější a krásně sekatelné, a ryby velikostně okolo 20cm převážně plotice. Úplně zmizela Podoustev, kterou se mi daří odchytávat na masňáky. Bohužel ještě nepřišla letos žádná velká, loni jsem zde chytal podoustve přes 50cm.

Hnojáci se osvědčili na kapry a velké Cejny.

Bohužel jsem také zlomil špičku prutu, kdy jsem nezkontroloval pohledem, jestli vlasec vychází ze špičky, nahodil a už to bylo.

Z posledního víkendu jsem vyrazil na Veselské pískovny bohužel bez záběru, ale připisoval bych to spíše výběru lovného místa. Osobně nevěřím že ryby na pískovnách ještě nepříjímají potravu. A pak jsem byl dvakrát u Soběslavy na Lužnici,kde přišel velký cejn k 60cm bohužel bez foto dokumentace.(vybitý telefon) jinak jsem vytáhl asi do 20ks bílé ryby.

Přeji vám krásné chytání a šťastnou ruku při záseku


Průměrná známka: 2,00